måndag 29 november 2010

I väntan på hållbara isar.

Bengt ringde igen och kacklade om att det snart är dags! Efter samtalet gav jag upp och gick över ismete -och pimpelprylarna, det tog inte många minuter att få dessa prylar klara och det var lite linor, som behövdes bytas och resten är det nu bättre ordning på.
När man sitter med dessa prylar och pular, kommer det upp en del minnen, både positiva och negativa. Bland dem negativa är en del gäddor och Abborrar som man inte fick upp, men jag vet vart dem finns och det ska det bli en liten ändring på i vinter - Man har upplevt en del stora fiskar genom alla åren, bland annat ett par Abborrar från samma vatten, som inte gick upp i ett 150 mm hål och jag ska nog nöta en del där, fram tills jag kan börja fiska i öppna vatten. Bengt och jag får nog slita oss lite från det roliga regnbågsfisket och prova dessa gamla vatten och även prova en del nya, var det finns grov gädda. För eller senare kommer det att knaka i grejorna och någon av oss kommer att lyckas med en eller ett par stora fiskar.
Vi hade bara ett sådant pass förra vinter och det är på tok för lite och vi får ändra oss, om vi vill ha ett bra resultat. Dem flesta vatten ligger på nära håll och får vi bara tag i bra betesfiskar, så ska det nog hända ett och annat, innan vi sitter bakom karpspöna igen.
Det gäller att sprida ut sina spön på produktiva områden och flytta runt dem lite, typ ett spö i taget och på det sättet fiska av flera områden, tills vi hittar rätt. Man har en tendens till att sitta och lata sig med ett pimpelspö och det ska jag inte göra.
Jag satte mig senare på kvällen och gjorde upp en liten lista på vatten, som åtminstone jag ska fiska i denna vinter och med lite flyt så kommer det upp både en del hyfsade gäddor och en del stora, kanske riktigt stora abborrar, något som bara tiden vill visa.

Nu är det bara att invänta den rätta kylan, så isarna kommer att bli säkra att gå på, sen kommer nästa problem och det är att hitta någon som säljer betesfisk i bra storlek för gäddorna och även lite mindre som dessa på bilden, för den stora Abborren.
Man kan meta upp dem från isen, men det tar tid, tid som jag kan använda på annat fiske. Har någon i mina trakter bra betesfiskar till salu denna vinter, så kan ni vara snälla och höra av er.


Skulle det finnas någon som vet, hur man kommer runt alla dessa gäddsnipor, som jämt och ständigt är framme och huggar, så tar jag mer än gärna emot tips ;-) Vägen till en stor gädda är lång och ibland känns det nästintill omöjligt, när dessa mindre krokodiler håller sig framme.
Jag kommer även att prova efter karp från isen, jag hade en på förra vintern och jag tänker inte ge mig. Som du kanske har läst på karpbloggen, så vet jag vart dem står och kanske håller dem sig kvar med lite lätt mäskning och jag vill så gärna sitta på isen med en karp framför kameran, det vore väldigt roligt att få uppleva och med is är det varmare vid bottnen än under dem passen, var jag har fått karp i öppet vatten.



Sammanställd kan man bara vänta på hållbara isar, alla grejor står klara, en del beten finns hemma, men det fattas livebaits till ismetet efter gäddan och abborren, men det ska väl förhoppningsvis lösa sig även denna vinter.
Jag har börjat att svälja det sura faktum, att vinteren är över oss och den kommer troligen att bli lika lång som den föregående och man kan bara flina åt det hela. Passa på att se över dina prylar för ismetet och dina gäddmete prylar som du använde i höst, så dem är klara den sköna dag var det öppnar sig igen, på bloggarna har du en massa tips kring detta och det är bara att ta för sig.




söndag 28 november 2010

Kylan är ett surt faktum!

Jag är inne på det där speciella humöret, som kan driva varje fiskare till vansinne! Jag är ledig hela nästa vecka och det går inte att utöva sin hobby, på grund av att det ligger en is, som inte hållar, snacka om perfekt tajming och planering!
Det är finns lite kyla i luften, men snön kommer hela tiden i mindre mängder och det gör att isen isoleras och inte bygger på, så den kommer att hålla och jag vill varna er alla. Gå inte ut på isarna än, den kanske hållar på vissa ställen, men den gör det definitivt inte överallt än, och snön gör att du inte ser farorna!
Jag har alltid väldigt svårt att acceptera att min sässong med öppet vatten, har fått ett slut och det är samma visa varje år, när det inträffar. Jag var mitt uppe i något roligt och så kommer detta och förstör alla planar man hade och det kom väldigt fort också.
Tyvärr är det inget vi kan göra åt det och nu, var det verken bär eller bristar, kan man gå genom allt, man har använd under äret och sen kan man leta fram isfiskegrejorna, så dem står klara, den dagen isarna är säkra att gå på Jag kommer att fördriva vinteren med lite blandat fiske efter Regnbåge och jag hoppas att det kan bli ett par fina klunsar från isen. Det är ett roligt fiske med lite klena grejor och fisken är faktiskt inte helt fel på matbordet.
Jag ska även, om det går ta mig till ett vatten med stora Abborrar och se om det inte går att lura upp en av dem riktigt stora, som finns där, allt jag väntar på är att isen ska hålla och att vägen ditt, skottas upp av jaktlaget. Jag vet exakt vart dessa randiga saker står under vinteren och det gäller att hålla i grejorna, när dem kliver på min Ran pirk med sin oranga limkrok i size 8.
Bengt ska också luftas i vinter, det för bli lite blandade pass från isarna tills, vi kan fiska karp igen. Här är han lite nervös, hans första Regnbåge har nyss klivit på och han drillade den länge och väl på sitt nya hemmabygge. När fisken började tröttna på Bengts hårda motstånd skrek han högt: Åh, va gott!

Regnbågen var chanslös mot Bengts musklar och den gav upp fighten, men den stred som en besatt i 5 minuter, innan den fick se dagens ljus och Bengts snygga tryne. Jag förevigade dem båda med kameran och visst är Bengt både stolt och lycklig över att ha lurat sin första från isen. Efter denna firre blev han kaxigheten själv och har faktiskt fått flera fiskar på isen, men han petar inte ner mig från tronen, där sitter Kungen och guttar sig, eller ska han peta ner mig denna vinter?


Lite ismete efter gädda ska det också bli och jag har lite vatten som jag ska testa, denna madamm klev på under ett Regnbågsfiske, var jag satt med en liten locksked och ett par 8 mm Softees på kroken.
Efter 15 minuters givande och tagande, kunde jag lyfta upp den framför kameran och sen gick den tillbaka igen. Kul grej på 0,20 lina och det var precis hon gick genom mitt 150 mm håll, jag fick dra henne sakta och hon rabade hela vägen genom hålet, kanske syns vi igen denna vinter eller kanske vi får träffa hennes gammalmormor?



Jag ska ärligt erkänna att det känns inte roligt att skulle behöva att packa en pulka redan med alla isfiskegrejorna. Men, så är det nu och man vet innerst inne, att vädret alltid slår om under slutet av novembermånad, så egentligen ska man inte klaga, vinterfisket från isen kan vara väldigt roligt, spännande och samtidigt väldigt givande.
Jag ska ladda upp pulkan lite extra i år och Bengt kan få äran att vara min pulkabitch.....nu ska jag återgå till mina diverse karputrustningar och se över dem, så dem är klara tills isen släpper igen, det blir väl om en si så där 4 månader, trevligt eller hur?




fredag 26 november 2010

Är det slutfiskat i öppna vatten i Östra Småland? Svaret är ett rungande JA, om man ska tro på vädergubbarna, vinteren håller i sig åtminstone ett tag till och inte nog med detta, vi har även en hel del översvämningar i min region och värre kan det bli, om man släpper alla dammarna i Alsteråns vattensystem.
Dessa översvämningar kommer att drabba våra bestånd av fisk på något sätt och jag är rädd för att en del fisk både stryker med och att dem flyttar med strömmen så att säga och det vore katastrofalt ur fiskesynpunkt.Jag har dock varit med om dessa fenomen förut och sen har allt lugnat ner sig och isen har gått upp, under en längre tidsperiod. Men bara för att återkomma en månad senare!
Fisket är inte lätt efter översvämningar och det tar tid innan fisken är tillbaka på sina ståndplatser och det kalla och oftast skitiga vattnet gör inte fisket lättare.
Men man kan ha sina dagar och få lite utdelning och en solglimt i pannan, men frågan är om det det blir så i år eller.....

ska jag behöva att dra slynan av alla slynor ut på isen? Bengt har redan varit i telefonluren och skrikigt att det é dags att ordna ismete och pimpelprylarna. Fan ta honom! Jag hade andra planar denna vinter och så kommer det snart ner ännu mera ishavsluft under helgen och den kommande veckan.
I värsta fall, får jag fiska byxorna av Bengt i vinter med lite Regnbåge och lite stora feta gäddor som vi har lite pejl på, det är ju också ett sätt att bedriva tiden eller driva bort Jävulen från komunen ;-) Va fan är det frågan om , jag har jo fina Sillar hemma och så kommer detta och till råge på allt helvete, så är jag ledig hela nästa vecka. 10 dagar som jag kunde ha fiskat i öppna vatten om inte han däruppe hade ställd till det än en gång!

måndag 22 november 2010

Snart 400 gäddor över 20 lb! Sanslöst i alla henseenden!

Alastair Rawlins gäddfiske går inte av för hackor i det Irlänska landskapet. Jag läste om honom för några år sedan och nu hittade jag detta på PAC´s hemsida och det är ett enormt resultat en en fiskare. Snart 400 gäddor över 20 lb, det lekar man inte med och på bilden sitter Alastarir med sin 397:e gädda över den magiska vikten.
Irish pike angler will soon make his mark in fishing history
By Angling Times
Fish Catches
15 October 2010 15:00
A staggering landmark in Irish pike angling is on the brink of being smashed this week, as one predator expert begins his search for his 400th fish over the magic 20lb mark.
Angling Times can exclusively reveal that Irish pike fishing guide Al Rawlings captured his 397th specimen fish on a recent session on a Lough in the upper Shannon region as part of a three-fish haul weighing in at 26lb 4oz, 26lb 8oz and 21lb 10oz.
The result puts the Lincolnshire born angler within a day’s fishing of breaking through the 400 barrier ¬ a feat never before accomplished on Irish waters.Within this monumental achievement, the former match angler turned predator hunter has landed a staggering 11 pike over 30lb to 32lb 9oz, with over 100 of his fish weighing in over the 25lb mark.
“I didn’t start pike fishing seriously until I moved over to Ireland for work in the mid-90s,” the former tackle shop owner told AT. “Before that it had been match and sea fishing with the occasional go for pike. But the predator fishing is so good over here I couldn’t not fish for them.
“My pike fishing really took off when I got made redundant in the late ‘90s.I had a bit of money saved and said I’d pike fish until the cash ran out. Some 12 years later I’m still fishing for them.
“I’ve caught my fish on loads of different methods, but the most productive for me has been trolling with deads and lures on the Loughs like Corrib near Galway.
“My next target is a fish over 35lb, and then it’s the 500 20lb-fish barrier. In a good season I’m averaging between 25 and 30 fish over 20lb, so I’ve given myself five years to get there.” The only other man known to have landed more than 400 pike over 20lb, albeit across a number of countries, is predator legend Neville Fickling. AT spoke to him about Al’s achievement.
“Al will get to the 400 mark much quicker than I did,” said Neville. “He averages more fish over 20lb than anyone else I know, but he’s also very single-minded in his pursuit of big fish, and he’s in a country were the limited angling pressure means he’s got the quality of fishing to achieve what he has.”

lördag 20 november 2010

Nets, banksticks, pods and back - rests.

Jag tar lite flera av era frågor denna gång och rätt många av dem handlar om håven, som är en viktigt del av din utrustning och det ska även röra sig om banksticks och rodpods som har en plats i gäddfisket, samt back - rest som håller dina spön på plats under fiskets gång.Det finns en del saker som du bör ta i beaktning, när du ska investera i en håv för ditt fiske. En håv på 42 tum är en bra storlek som klarar väldigt stora fiskar, håven bör vara så lätt som möjligt och den skall vara stabil. Ut över detta bör den ha ett starkt spridarblock och du kan välja mellan en håv som skruvar ihop till armarna sitter fast, eller en som är av Bowframe typen var du dra isär armarna.
Skaftet bör vara runt 6 fot långt och fiskar du ofta från båt bör du investera i ett skaft som är delbart på mitten, detta underlättar landningen av fisk från båten.
En netsafe monterad på skaftet och över spridarblocket, ser till att din håv flyter och du bör även se till, att du får en så kallad stinkbag med på köpet, den tar all väta och doft tills du kommer hem och kan torka håven.
På bilden är det en 52 tums Bowframe från Awnhaven med delbart skaft, Fox Netfloat och jag har lite vita nylonhylsor på linan mellan armarna och en betalights i den mittersta hylsan.

En av dem bästa back - rest för gäddmetet och annat fiske för den delen, är John Roberts Butt Grips, dessa tar både nakna klingor och även hantag av duplon och kork. Spöna sitter fast, men släpper lätt när du lyfter upp spöet.


En Rod pod har en plats i gäddmetarens utrustning, det finns platser var det inte går att få ner något i marken och här kommer dem till användning. Köp nu inte en värstingpod för 3000 - 4000 kronor för ditt gäddfiske, det räcker gott och väl med en billigare runt 1000 - lappen.
Din pod ska dock vara inställbar i höjd och längd och vara något så när stabil. Det finns en del billiga alternativ på marknaden och det är dem jag rekommenderar om du bara fiskar gädda.


Banksticks är att rekommendera till ditt gäddmete, genom att vi gärna vill sprida ut våra spön lite på olika platser. Dessa finns i carbon, Aluminium och i rostfritt stål. Carbon ser bra ut, är dyrt och väger inget, men stabiliteten och utseendet ändrar sig ganska snabbt. Aluminium är billigast, hyfsad stabilt, men vill gärna böja sig och väger lite. Rostfritt väger betydligt mer, super stabilt och håller en livstid, men priset är betydligt dyrare.
Har du råd med rostfria banksticks, så ska du köpa dessa och dina problem är lösta, men se upp med en del China products, som ser ut som rostfritt kromad stål, det är oftast tal om kromad mässing och det finns ingen bra stabilitet eller livslängd på dessa "nice looking Stainless" kopior.



Även med värstingsticksen i rostfritt, kan det vara ett problem att få ner sina banksticks i marken, det kan vara frost eller stenigt, där du vill ha spöet stående. Vad du bör skaffa dig är en T - bar som du ser på bilden, jag har svetsad ihop lite rostfria rörbitar och gjord en massiv spets på den.
Den kommer ner genom att du kan borra ner den eller om det är riktigt hårda underlag, så slår du ner den med en gummiklubba. Se till att du gör den i samma rördimension som diametern på dina sticks, så löser det sig nog, annars får du rota fram din Rod pod.




fredag 19 november 2010

Nytt Regnbågsvatten?

Jag ska börja att ta lite av era frågor som hopar sig i mejlboxen, dem börjar bli väldigt många och det är kul att dem flesta av frågorna kommer från den yngre generationen som har fått upp ögonen för gäddmetet.
Många frågor återkommer och jag får be er om att söka bland inläggen, annars bli det lite kaka på kaka till slut med 8 inlägg kring samma sak och det har jag verken tid eller lust med.Jag fik härom dagen höra att man ska sätta ut 400 kilo Regnbåge i Sågdammen och den tillhörande Vapnebäcksån i Orrefors. Det gör mig inget, det blir ett nytt kosttillskott för gäddorna i vattensystemet, men frågan är vad jag får betala för att meta gädda här?
Jag kanske inte får meta längre efter att man har satt ut den "ädla fisken" ? Detta innebär även att den gamla fina stammen av Sutare som finns i dammen är i farozonen och jag återkommer i frågan kring detta. Regnbågarna ska sättas ut innan isen kommer och dem kanske redan är utsatta vid detta läge?
Jonas Hansson och flera andra ungdomar undrar vilket nappalarm jag rekommendera för gäddmetet. Det ska vara pålitligt, billigt och vattentät! Jo, jag vet vad ett larm ska klara av och ett som klarar alla dessa kriterier är definitivt Fox Micron M som har en röd diodlampa och volumknapp samt uttag för sounderbox.
Jag har använd dessa i snart 10 år och dem fungerar i alla väder och jag har inga negativa saker att säga om dem. Priset ligger på 400 kronor och du kanske kan få ett bättre pris vid köp av ett 3 - pack.
Köp även ett clip - on cover till dem, det går på en hundralapp och det är en billig försäkran för att dem ska klara alla strapatser till och från fiskeplatsen mm.

Jag fick en lite rolig fråga från en kille vars namn ska vara osagt här. Han undrade hur jag skyddar säck, weighsling och håv under snöoväder! Ganska enkelt genom att ha alla sakerna i min stora matta och sedan viker jag bara över ena halvan och grejorna är hyfsad skyddade mot snön.
Jag vet att fiske i snöfall inte är det trevligaste man kan utsätta sig för, men jag har haft många ganska dagar med bra fiske under dessa förhållanden, så pass många att jag inte sitter hemma bara för att det snöar lite.
Vädret är mörkt och jag tror att gäddan använder mörkret för att kommer närmre stimmen med småfisk, åtminstone är det min teori till det fiske man ibland kan uppleva. Det kan även var något med lufttrycket som får gäddan till att äta, något man kanske skulle studera lite närmre i framtiden?


The same guy undrade även hur man skyddar sina rullar vid snöfall och frost. Jag brukar lägga en liten handduk över rullen så att linan går fri och att jag kan se min indikator. Larmen och alla spöringar, ger jag lite flytande Glycerol som finns på Apoteket och denna förhindrar att den lilla spolen, var din lina går fryser fast.
Jag rekommendera dig att hela tiden hålla koll på din lina, så den inte fryser fast. Händer det släpper gäddan betet och det är jo inte riktigt meningen med varför du åkte ut och fiskade, så se upp med detta.



Flera ungdomar vill veta hur man gör en glidande stoppknut för sina flötmeten. Jag tror och hoppas att denn bild viser hur ni ska göra den. Använd en bit braid (spunnen lina) om ni ska ha stoppknuten på en nylonlina eller köp dem så kallade floatstops som är gjorda i ett segt silicongummi.
Dem sistnämnda är gjorda för både nylon och främst spunnen lina och det kostar inte en förmögenhet och dem sitter bra på linorna och är enkla att flytta. Dessa stopps finns i olika storlekar och olika färger, använd alltid 2 stycken ovanför flötet, så har du en kvar om en går sönder och du slipper att görta om hela tacklet.
Din knutna stoppknut ska fuktas rejält innan du stramar den, så inte din lina skadas av friktionen när du flyttar på knuten. Trimma knuten, så den har 1 cm tamp på varje sida om knuten, detta gör det enklare att veva in knuten genom spöringerna och samma sak gäller när du ska kasta ut. Jag återkommer med flera frågor dem närmsta dagarna.
Skinnet Axelsson ska på gäddfiske i dag och vi får se vad grabbarna kan ställa till med, kanske dyker det upp lite bilder här senare i helgen?




tisdag 16 november 2010

Axelsson´s! Nu är ni båda varnade!

Med tanke på att David "The Skin" Axelsson och hans broder Tuck vill se Kebab - riggen in action, så ska jag ta upp den än en gång för er därute i kylan. Den fungerarar suveränt för gäddor som har sett det mest och med lite mäskning under fisket eller helst ett par dagar innan, så är det upplagt för succé och resultaten kommer oftast direkt.
Vi tar en titt på hur jag går tillväga med mina beten och du kan använda alla möjliga fiskbitar på riggen, jag har dock valt att visa det med Makrill, som jag anser är det ultimata bete för en större gädda. Själva riggen har du på annat håll bland inläggen.Det finns inte mycket som slår färska Makrillar som gäddbete,när du är ute efter större gäddor, tyvärr är färska Makrillar en bristvara i mina trakter. Man kan beställa dem genom olika matbutiker, men man kan aldrig vara säker på att det kommer några och jag har valt att köpa dem frysta Makrillfiléerna, som finns i mindre 400 grams förpackningar.
Det är inte samma sak som färska Makrillar, långt därifrån! Dessa filéer är rensade och urvattnade, det finns inget blod, som kan dra till sig gäddan och det mesta av doften har tvättats bort. Dem ger dock fisk om du använder dem direkt ur paketet, men det finns hopp och lite som du kan göra, för att få dem lite mer attraktiva för gäddan.
Ta med dig lite olika flavours och oljor, samt ett par billiga leksakspenslar. Rulla ihop en eller två av filéerna och montera dem på riggen som visad här på bilden. Det gör inget om dem är frysta, dem tinar ganska snabbt och gäddan bryr sig inte.
Fördelen med att lägga ut dem frysta, är att det som tinas upp sprider doften i vattnet och inte i botten av paketet! Jo mer doft som sprids ut, jo mera lockar det fram gäddan till riggen och betet.

Penslar nu ditt bete med dina flavours eller oljor och låt det dra in lite, innan du kasta ut det på fiskeplatsen, det tar några minuter att dra in och du har doften kvar hela dagen. Gäddan har ett välutvecklad luktsinne och den kommer att hitta din Kebab, om det är hungrig eller blir lite nyfiken över denna intressanta måltid som ligger serverad.
Gäddan är en asätare av stora mått och lat av sig och den vill inte gärna ödsla energi på att jaga en massa mindre byten, så den tar mer än gärna, denna köttiga klump som bara ligger där och väntar. En öppning av gapet och den har fått sig en gratis middag utan att bränna energi, tror den! Den kommer snart att förbränna energi, när du sätter din krok i den käft och dansen börjar!


Normalt bruker jag bottenmeta med Kebab - riggen genom att fiska den frilina eller med ett floatledgering set - up och har sen en Drop - off indikator sittande under min rulle. Det går bra att flötmeta med denna rigg också, allt du behöver är att ställa in djupet, så betet är precis över bottnen och hålla kolla på flötet.
Jag kommer att fiska den med ett flöte och ha betet stutsande över bottnen i en av åarnas bakvatten var gäddan oftast ställer sig, nappet blir oftast att flötet ökar farten eller lägger sig och går över ytan. Det ska bli kul att se grabbarna Axelssons miner, när det händer och kanske blir det dagens största som fallar för mitt bete, man vet aldrig!



Ett par dagars mäskning med små fiskbitar i Linnéasjön och sen var det dags för första testet av Kebab - riggen. Det tog 20 minuter och då kom denna på 7,5 kilo och man ser på den att den hade gått och mumsad på fiskbitarna. Kebab - riggen fungera väldigt bra i alla vatten, året runt och främst under perioder var det är kallt och i vatten med ett visst fisketryck.
Metoden är inget som används särskild ofta i våra vatten och det ger dig en stor fördel, så har du inte provat denna effektiva rigg i dina vatten, så är det på hög tid. Denna rigg har gett betydligt större gäddor, även i vatten var jag inte trodde det fanns större fiskar, så missa inte detta innan isen lägger sig!
Vill du marinera dina fiskbitar, så gör iordning dina riggar hemma, montera fiskbitarna på riggarna och lägg allt i din olja/flavour ett par timmar och låt dem droppa av. Frys sedan in dem och ha med dem frysta i en plastpåse och i en baitbag. Du har färdiga riggar att lägga ut under dagen. Det kan gå undan vissa dagar, när väl gäddan har fått upp farten och då ska du inte sitta och måla dina beten med olja eller flavours. Mellan nappen monterar du nya filéer och lägger i påsen, där finns det alltid lite marinad som har runnit av och du marinerar dem nya riggerna i detta, i väntan på nästa gädda tar ditt bete.




måndag 15 november 2010

Gäddfisket går trögt för en del.

Jag pratade så sent som igår kväll med Sylviander, ni vet Bengt från Trekanten och han berättade att fisket är trögt både i Kalmar sund och i våra ostkuståar. Vattnet har kylts ner rejält den senaste tiden med regn och hårda vindar och detta påverkar fisket.
Ena dagen kan fisket vara hyfsat och andra dagen är det nästtintill omöjligt att få fisken till att nappa. Han berättade även att två av Smålands stora specialister var ute för att meta Abborre på ett verkligen het ställe och resultatet blev en Abborre på 3 timmars fiske. Dé ni! Två killar som har flytet uppe just nu är David "Skinnet" Axelsson och han broder, dem metar sina gäddor och har bra resultat, med tanke på hur trögt fisket är i övrigt.
Dem fiskar både med livebaits och deadbaits, här ses David med en 6 kilos från en av åarna och den föll för en levande Mört, om jag inte har fått allt kring fel fot. Kul att se att det finns gäddor kvar med fin kondition, värre är det med fångstmannen ;-))
Brother Axelsson var snäppet värre med denna på 7,6 kilo från samma å, killen har varit från fisket ett bra tag, men är nu tillbaka i denna roliga och spännande hobby och det är roligt att höra.
Han är enligt David lite frälst på min gäddblogg och det är trevligt att höra det också, jag har fått en förfrågning från dessa gäddstollar om att hänga med ut en dag (Man vill se Kebab - riggen in action) och jag bugade och tackade ja.
Kebab - riggen kommer att fungera, det gör den i alla vatten och jag kan mycket väl tänka mig att den producerar en av dagens största gäddor. En del stora gäddor står lite undangömda i åarnas bakvatten, här står dem och studera alla möjliga jerkbaits, drag, spinnare och wobblare som kommer förbi.
Den bryr sig inte om en liten Mört eller Löja, dem finns det tusentals av i ån, men ett par feta Makrillfileér kan få den på andra tankar och jag ska försöka att bevisa det för killarna. När det blir vet jag inte, men du kommer att få se mina resultat här på bloggen tillsammans med det andra vi landar under dagen. Hopefully the Pike want to play this day!

Här har vi 7,6 kilos gäddan in Black and White. Svart/vita bilder är ganska så fräcka och det är inte så ofta man ser dessa publicerade, varför vet jag inte, vi kanske vill ha lite färg på tillvaron? David nämnde för mig att han hade tappat en större gädda, som oturligt nog släppte under drillningen, är det den jag ska banka upp på Kebab - riggen? Visa mig bara var den nappade och the rest is history as they say!


fredag 12 november 2010

Nash Siren RS1 Bite Alarm.

Det var väl bara en fråga om när det skulle komma ett nytt nappalarm från Kevin Nash. Man har definitivt inte sparat på krutet under tillverkningen av denna modell. Jag vet inte så mycket kring det än, men jag vet att priset tyvärr blir därefter. Man har en superelektronic och dem kommer i flera färger och man har inbyggda snagears i larmen som man bara drar upp om dem önskas.


Det smarta med det hela är recievern eller rättare sagt fjärrkontrollen. Du styr allt med denna från stolen eller från din bivvy. Ljudet, ljudnivån, känsligheten, On - Off, battericheck, dock vet jag inte om du kan ta ut pengar på Bankomaten med den från bivvyn, men det går nog vid automaten. ; - )



Jag har inte haft dessa larm i min hand, men jag tycker nog att dem ser lite plastiga ut och formen är väl något man får vänja sig vid. Priset per larmenhet är 132 £ och Recievern/Fjärrkontrollen koster 139 £. Kommer dessa larm att konkurrera ut Delkim eller Fox? Knappast och min personliga mening är att dem blir samma flopp som ATT - larmen! Jag kan ha fel, vilket tiden får visa oss.

Nash - Siren RS1 Bite Alarm
The latest news of advanced innovation and development to come through from Nash is their exciting new project with bite alarms. Very little information has been released about the finer details however we have managed to find out the following from Kevin, he explains . . .
“Next to the Titan, this project that has excited me the most. Looking at the bite alarms that are currently available it is like comparing their technology with those house brick sized mobile phones we used at the beginning of the 90’s. Well, you wouldn’t use one of those phones now – you want an iPhone or a Blackberry so it’s a great opportunity for us to make a bite alarm that is more up to date with technology”.
The Nash Siren RS-1 is the most advanced bite indication system in the world. The result of a tri-development cooperation with Kevin Nash, designing features to meet on bank criteria with one of the UK’s leading electronics and radio technology companies and manufactured by a world class electronics corporation, specializing in electronics components for German and Italian high performance car brands, the armed forces and the space communications industry. This unique partnership merges unrivalled carp fishing innovation with leading UK research and development. Keep an eye out for more information coming very soon – the release date for the Siren RS1 is Autumn 2010.


söndag 7 november 2010

"Skinnet & co!

Det ramlade in ett par bilder från David Axelsson, han och hans polaren hade varit en sväng nere i en av våra fina ostkuståar och metad efter gädda. Det blev en bra dag för dessa herrar och du kan läsa mera kring detta på Davids blogg: Mete4life.blogspot.com





Jag tycker en del ser lite frysna ut eller? Grattis grabbar!



tisdag 2 november 2010

Savagear 4 Play Soft.

Denna ska vara bra enligt många experter och det är nog så? Jag har ingen aning, jag har inte testad dem och jag metar mina gäddor! Men det mesta som kommer från Savagear är bra grejor och jag tror att dessa blir minst lika hetasom den hårda 4 Play.
6 heta färger, då borde du kunna hitta din favorit!
Det verkar som att den kommer i tre olika storlekar.

Man har testad dem i UK och som synes, så gick det bra! Jag undrar vilka tyngre ämnen hunden går på ;- D


Även dem randiga rovriddarna tycker om den mjuka modellen av 4 Play! Jag vet inget om priset eller om dem finns här i landet än, men dem kommer!